Steak Tartaar / Tartare

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
Bob
Berichten: 4
Lid geworden op: 22 nov 2005, 19:34

Steak Tartaar / Tartare

Bericht door Bob » 30 jun 2007, 11:15

Is er hier toevallig iemand die mij kan vertellen hoe je een klassieke Steak Tartaar / Steak Tartare kan bereiden?
Voor zover ik weet is dit gemalen of zéér fijn gesneden biefstuk met de volgende ingrediënten er door heen:
- Kappertjes
- Fijn gesneden augurkjes
- Fijn gesneden ui
- Eigeel
- Worcestersaus
- Tabasco
- Vers gemalen peper
- Zout (grof?)
- Evtentueel peterselie (???)

Klopt dit?
Graag jullie op- / aanmerkingen.

Alvast bedankt voor de tips!

Gr.

Bob

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Re: Steak Tartaar / Tartare

Bericht door chef peter » 30 jun 2007, 12:25

Bob schreef:Is er hier toevallig iemand die mij kan vertellen hoe je een klassieke Steak Tartaar / Steak Tartare kan bereiden?
Voor zover ik weet is dit gemalen of zéér fijn gesneden biefstuk met de volgende ingrediënten er door heen:
- Kappertjes
- Fijn gesneden augurkjes
- Fijn gesneden ui
- Eigeel
- Worcestersaus
- Tabasco
- Vers gemalen peper
- Zout (grof?)
- Evtentueel peterselie (???)

Klopt dit?
Graag jullie op- / aanmerkingen.

Alvast bedankt voor de tips!

Gr.

Bob
Ik dacht dat het dooiertje op de steak, en het garnituur naast de steak moet staan.
Is wel heel erg uit de oude doos.

Visitor
Berichten: 49
Lid geworden op: 03 dec 2006, 10:55
Locatie: Belgium

Bericht door Visitor » 03 jul 2007, 08:35

Uit de oude doos maar wel lekker :D
Ikzelf heb het nooit met Tabasco gemaakt. Enfin, weet niet of dat er 'klassiek' in moet.......

sam
Berichten: 68
Lid geworden op: 05 jul 2006, 20:09
Locatie: Hoorn
Contacteer:

Bericht door sam » 27 aug 2007, 20:25

ik zou er ook nog dijon mosterd indoen ,olijfolie en een beetje balsamico.

Emiel
Berichten: 293
Lid geworden op: 18 okt 2006, 22:14
Locatie: Weelde

Bericht door Emiel » 28 aug 2007, 00:33

En worcestershire niet te vergeten.

bloemkool
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 feb 2008, 12:17
Locatie: bergen op zoom
Contacteer:

Re: Steak Tartaar / Tartare

Bericht door bloemkool » 07 sep 2008, 14:55

zijn allemaal goed zou idd. alles apart geven, wordt bij ons enorm goed verkocht...
ik geef ook altijd beetje echte ketchup erbij, bipia uit frankrijk.maakt het helemaal af, moet je wel de pikante variant hebben

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Steak Tartaar / Tartare

Bericht door Leo » 07 sep 2008, 15:16

bipia? Geef mij maar Heinz :mrgreen:
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie