Tapiocakorrels

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
Marino
Berichten: 80
Lid geworden op: 05 okt 2006, 16:55
Locatie: Den Bosch

Tapiocakorrels

Bericht door Marino » 24 feb 2007, 14:46

Wie is er ( goed ) bekend met het gebruik van tapiocakorrels? Kun je er ook een soort kaviaar van maken? Of is het enkele een bindmiddel? Als je er ook kaviaar van kunt maken, heeft iemand een basisreceptje ( enkel de verhoudingen .. ) Tips of suggesties? Go on..

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 24 feb 2007, 16:09

3/1 en niet laten reduceren

bde_man
Berichten: 9
Lid geworden op: 13 sep 2006, 20:21
Locatie: Heiloo

Bericht door bde_man » 06 sep 2007, 21:47

Caviaar maken van tapiocakorrels is erg eenvoudig het gaat als volgt.

Pan met ruim water aan de kook brengen, het vuur temperen.
Tapiocakorrels erin en heel langzaam bijna gaar koken.
Afgieten en goed naspoelen met koud water.. (zit toch al geen smaak aan)
De korrels marineren in een vruchten sap of inktvis inkt...

Veel succes
Cooking Master

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak » 07 sep 2007, 18:19

bde_man schreef:Caviaar maken van tapiocakorrels is erg eenvoudig het gaat als volgt.

Pan met ruim water aan de kook brengen, het vuur temperen.
Tapiocakorrels erin en heel langzaam bijna gaar koken.
Afgieten en goed naspoelen met koud water.. (zit toch al geen smaak aan)
De korrels marineren in een vruchten sap of inktvis inkt...

Veel succes
kook ze dan in visbouillon krijg je nog een beetje smaak

Roberttuytel
Berichten: 25
Lid geworden op: 24 sep 2007, 15:52
Locatie: Schoorl

Bericht door Roberttuytel » 18 jan 2008, 15:30

je kan het ook koken in melk met een beetje gember

Gebruikersavatar
Leonard Elenbaas kookjunk
Berichten: 69
Lid geworden op: 17 aug 2006, 00:49
Locatie: 's-Gravenzande
Contacteer:

Bericht door Leonard Elenbaas kookjunk » 25 jan 2008, 02:28

ik gebruikte het wel eens als kaviaard van soja... gekookt met toevoeging van soja saus... en dan bij de rauwe tonijn...
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.

http://www.restaurantpurepassie.com" onclick="window.open(this.href);return false;

amvbeek
Berichten: 2
Lid geworden op: 27 apr 2008, 21:35
Locatie: Veghel

Re: Tapiocakorrels

Bericht door amvbeek » 23 jul 2008, 21:42

Bij ons op het werk hebben bereiden we ze of met gember siroop en een beetje gele kleurstof voor de kleur als gemberkaviaar, of met wat appelcalvados, appelsap en een beetje groene kleurstof als appelkaviaar.
Leuk als garnering.
Inderdaad eerst in ruim water gaar koken tot de witte kern niet meer zichtbaar is, dan goed afspoelen onder koud water en in de week zetten met het gewenste smaakje.

geoffrey
Berichten: 25
Lid geworden op: 13 jan 2008, 18:14
Locatie: Grootebroek

Re:

Bericht door geoffrey » 12 aug 2008, 10:07

Leonard Elenbaas kookjunk schreef:ik gebruikte het wel eens als kaviaard van soja... gekookt met toevoeging van soja saus... en dan bij de rauwe tonijn...

wij ook :D :D :D

andre68
Berichten: 11
Lid geworden op: 03 sep 2007, 18:35
Locatie: tilburg

Re: Tapiocakorrels

Bericht door andre68 » 10 okt 2008, 23:00

afspoelen en daarna met dark sojasauce vermengen en zo gebruiken

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Tapiocakorrels

Bericht door Cees » 13 okt 2008, 22:50

Het ziet er ontzettend leuk uit, daar valt niet over te twisten, maar lekker??? Ik vind het niet te vreten, om het maar even grof te zeggen :) Wat vinden jullie van de smaak? Tuurlijk je moet een smaakje toevoegen, maar dan nog.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Joost K
Berichten: 114
Lid geworden op: 10 jul 2006, 16:07
Locatie: Spijk

Re: Tapiocakorrels

Bericht door Joost K » 28 okt 2009, 14:19

der kunnen toch ook een soort kroepoek achtige dingen van maken?

weet iemand die dat moet?
Winners Never Quit, Quitters Never Win!

Guido
Berichten: 64
Lid geworden op: 08 mei 2009, 14:32
Locatie: Eindhoven

Re: Tapiocakorrels

Bericht door Guido » 28 okt 2009, 20:18

Joost K schreef:der kunnen toch ook een soort kroepoek achtige dingen van maken?

weet iemand die dat moet?
je kunt bij de toko tapioka vellen halen en deze vervolgens frituren

Gebruikersavatar
Milou
Berichten: 20
Lid geworden op: 16 apr 2009, 21:27
Locatie: Ulft

Re: Tapiocakorrels

Bericht door Milou » 17 feb 2010, 22:31

Ik heb meerdere keren kroepoek gemaakt met taipioca meel!

erg gaaf en leuk om mee te werken, vergt wel enige oefening.

Neem ingekookt zuurkool, wortel of ander sap; dit hoog op smaak brengen, meel toevoegen (mengen met je handen gaat het makkelijkst) tot er een beslag ontstaat wat nog net mooi uitloopt, ik goot het dan in 1 beweging in een horizontale lijn op een siliconen bak matje, pas op niet te veel want het loopt nog uit!

Dan een bakmatje er op en mooi uitrollen, even 12 min stomen, dan bovenste matje er af en even een uurtje laten drogen onder de oven, dan snijden in blokjes of lange reepjes (doe dit mooi dun voor het mooiste effect) en dan laten drogen of 80 graden (ongeveer een uurtje of 10) als het mooi droog is en goed afgekoeld kan je het frituren...

Ik probeerde steeds te varieren in dikte en grote, is een kwestie van experimenteren!

Succes!
Het leven van een kok gaat niet over rozen...

Gebruikersavatar
AleXo
Berichten: 30
Lid geworden op: 30 okt 2008, 14:38
Locatie: Koog a/d Zaan
Contacteer:

Re: Tapiocakorrels

Bericht door AleXo » 18 feb 2010, 22:23

Mijn is altijd geleerd het gewicht x 10 zoveel water te doen dan kom je tot de perfecte gekookte korrel...is dit is?
"The keyword of succes is to believe in yourself!"

V12
Berichten: 4
Lid geworden op: 24 feb 2010, 12:01

Re: Re:

Bericht door V12 » 27 feb 2010, 12:11

geoffrey schreef:
Leonard Elenbaas kookjunk schreef:ik gebruikte het wel eens als kaviaard van soja... gekookt met toevoeging van soja saus... en dan bij de rauwe tonijn...

wij ook :D :D :D
Dat klinkt heerlijk, dat moet ik echt een keer proberen :lol:
Zit niet in het vak, maar het is wel een grote hobby.
Denk erover om in het vak te stappen dmv leer/werk traject (klik!) als huidige opleiding niet slaagt.

Plaats reactie