meerval

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
Willem-chef
Berichten: 150
Lid geworden op: 18 feb 2006, 00:08

meerval

Bericht door Willem-chef » 13 feb 2007, 14:10

Binnenkort moet ik op een proeverij koken samen met een aantal andere restaurants. We koken dan met streekproducten. Nou heb ik een biologische meervalkwekerij toebedeeld gekregen. Ik weet niet veel van meerval, maar een paar jaar geleden hebben we er mee gewerkt (niet van die kwekerij) en zijn er toen mee gestopt omdat die dingen altijd een beetje naar modder smaakten.
Heeft iemand hier ervaring mee? Zal het met die biologisch gekweekte meerval wel meevallen? Ik kan eventueel ook voor de gerookte variant kiezen, maar omdat het een warm gerecht moet zijn, gaat mijn voorkeur uit naar vers.

groet, Willem

Visitor
Berichten: 49
Lid geworden op: 03 dec 2006, 10:55
Locatie: Belgium

Bericht door Visitor » 14 feb 2007, 20:39

Warm roken anders.....
Meerval smaakt heerlijk "en papillotte" met spek, witte wijn en tomaat. Hierdoor zal de grondsmaak al een stuk minder zijn.

Gebruikersavatar
kookspook
Berichten: 56
Lid geworden op: 26 okt 2004, 13:24
Locatie: Rijswijk
Contacteer:

Bericht door kookspook » 17 feb 2007, 01:42

Je moet in ieder geval met sterke smaaknuances werken, om deze vis goed tot z'n recht te laten komen.
Echt een uitdaging om met deze vis een goed gerecht te maken.
Misschien een idee om citrusaccenten te gebruiken.
In ieder geval veel succes!
De kelner is nooit zo snel, of mijn koksmes achterhaald hem wel.

Joost K
Berichten: 114
Lid geworden op: 10 jul 2006, 16:07
Locatie: Spijk

Bericht door Joost K » 21 feb 2007, 17:17

Wij hebben hem nou op de kaart staan in kerrie gebakken met kreefteschuim
Winners Never Quit, Quitters Never Win!

Plaats reactie