Rash-El-Hanout

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
Loetie
Berichten: 41
Lid geworden op: 17 jan 2007, 20:18

Rash-El-Hanout

Bericht door Loetie » 20 jan 2007, 14:16

Weet er toevalig iemand wat Rash-El-Hanout is ??? Want dat is een product wat ik moet gebruiken bij een belgische kookwedstrijd. :? :? :?

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 20 jan 2007, 14:22

het is een specerijen mengsel. op internet staan er vast wel wat recepten voor.

Handgemalen melange van lange peper, kaneel, paprika, koriander, bruine mosterdzaad, komijn, zwarte Telicherry peper,paradijskorrels, rozenblaadjes, lavendel, kurkuma, nigella, karwij, cardamom, anijszaad, foelie, cubebe pepers, gember en laos.

Wiljan
Berichten: 181
Lid geworden op: 02 mar 2006, 15:23
Contacteer:

Bericht door Wiljan » 21 jan 2007, 00:33

Vanilla venture verkoopt het
Je bent een rund als je met Carpaccio stunt

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 21 jan 2007, 17:25

opzich wel een lekker kruidje...
Maar....gaat snel vervelen als je het vaak eet.
De samenstelling zal wel elke keer anders zijn.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Loetie
Berichten: 41
Lid geworden op: 17 jan 2007, 20:18

Bericht door Loetie » 21 jan 2007, 19:08

Hartstikke bedankt, helpt me toch al op weg als je weet dat ik eerst dacht dat het een champignon soort was :lol: :lol: :lol:

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 21 jan 2007, 20:04

oke :shock:

Willem-chef
Berichten: 150
Lid geworden op: 18 feb 2006, 00:08

Bericht door Willem-chef » 22 jan 2007, 09:39

ik meen dat de letterlijke betekenis iets van "mengsel van het huis" of "kruiden van de kok" is. Dus iedere Marokkaanse kok heeft denk ik zijn eigen spulleke (net als kerrie in het Oosten)

er zijn denk ik wel dingen die er sowieso in zitten, bijvoorbeeld komijn

Loetie
Berichten: 41
Lid geworden op: 17 jan 2007, 20:18

Bericht door Loetie » 22 jan 2007, 21:41

ja sorry hoor, ralph.
Maar ik ben niet echt zo bekend in de Marrokaanse keuken :shock:
En zo lang ben ik ook nog niet bezig in de kookwereld, ben bijna klaar met me opleiding dus .... :lol:

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 27 jan 2007, 01:00

was niet lullig bedoeld aai... :D

wim
Berichten: 14
Lid geworden op: 10 sep 2006, 11:57

Bericht door wim » 13 feb 2007, 15:42

In turkse winkels of marokkaanse hebben ze ieder hun eigen mengsel.
Je kunt het ook bij de Hanos en dergelijke kopen. Wim

Loetie
Berichten: 41
Lid geworden op: 17 jan 2007, 20:18

Bericht door Loetie » 13 feb 2007, 17:32

ok bedankt wim, ik ga eens aan de baas vragen dat ie wat besteld bij hanos
thnx 8)

Tompie
Berichten: 134
Lid geworden op: 02 okt 2006, 12:24
Locatie: Amersfoort

Bericht door Tompie » 01 mar 2007, 15:56

In de nieuwe P&D (nr 5 pagina 546) staat een recept van Mike Vrijdag, de Beukenhorst met Ras el Hanout.

Parfait van ras el hanout met een compote van banaan en advocaat.
Een dag niet gekookt is een dag niet geleefd.

Tom

Loetie
Berichten: 41
Lid geworden op: 17 jan 2007, 20:18

Bericht door Loetie » 01 mar 2007, 18:45

We hebben het nu besteld, is best lekker dat spul.
Maar heb de PenD niet , kun je mss dat recept ff posten ???
of gaat dat niet met dat auteursrecht ofzo :D :D :D
"Kok zijn is een levenswijze"

Tompie
Berichten: 134
Lid geworden op: 02 okt 2006, 12:24
Locatie: Amersfoort

Bericht door Tompie » 01 mar 2007, 18:50

weet niet. PM wel zometeen.
Een dag niet gekookt is een dag niet geleefd.

Tom

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 02 mar 2007, 19:27

Mits bronvermelding kan je dat wel posten ..
is voor iedereen wel leuk
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Tompie
Berichten: 134
Lid geworden op: 02 okt 2006, 12:24
Locatie: Amersfoort

Bericht door Tompie » 02 mar 2007, 19:36

Tompie schreef:In de nieuwe P&D (nr 5 pagina 546) staat een recept van Mike Vrijdag, de Beukenhorst met Ras el Hanout.

Parfait van ras el hanout met een compote van banaan en advocaat.
Parfait van ras el hanout met een compite van banaan en advocaat
Bron: zie hierboven.

4 pers
2 bananen, witte chocolade, 2dl bananenlikeur, 2g lecithine, gebruineerd amandelschaafsel, witte chocolademousse

Voor parfait: 60g eidooier, 40g suiker, 1/2 blaadje gelatine, 1dl room, 1g ras el hanout
voor advocaat: 75g eiwit, 75g eidooier, 60g suiker, 65g brandewijn.

Maak van de aangegeven ingredieten een parfait, meng de geweekte gelatine erdoor, stort in met witte chocolade gegarneerde vormpjes en bewaar in de vrier.
Klop voor de advoacaat alles a bain marie tot yoghurtdikte en klop koud. Sla opnieuw au bain maire op tot slgroomdikte, klop weer koud en bewaar in weckpotten.
Snijd de bananen in gelijke stukken en maak ze met advocaat aan en amandelschaafsel.
Verwarm de likeur met lecithine en mix met staafmixer. Laat schuim stabiliseren en schep op bord.
Serveer de parfait met bananencompote, witte chocolademouse en garneer met een gedroogd banaantje en het bananenschuim
Een dag niet gekookt is een dag niet geleefd.

Tom

Loetie
Berichten: 41
Lid geworden op: 17 jan 2007, 20:18

Bericht door Loetie » 14 mar 2007, 01:23

Bedankt allemaal voor de posts
De wedstrijd is voorbij en we zijn uit de totale 180 inschrijvingen van de voorselectie in de finale terechtgekomen waar we in de categorie voorgerechten de derde plaats hebben gehaald :D ben er wel tevreden mee
Link is nog niet online mr post em nog wel
"Kok zijn is een levenswijze"

Gebruikersavatar
Cees
Berichten: 1081
Lid geworden op: 14 jul 2006, 13:43
Locatie: Heerenveen
Contacteer:

Re: Rash-El-Hanout

Bericht door Cees » 14 dec 2009, 01:19

Ik had altijd een gevoel van ras el hanout met kaas...dat moet lekker zijn. Onlangs dan eindelijk bezig geweest ermee, en gesproken met een bekende kaasmaker in Friesland.Hij levert ook de boeren karnemelk en yoghurt etc die hij allemaal zelf maakt. Hij heeft een proef gemaakt " kilo kaasje" met ras el hanout.
Wat blijkt....gelijk bij het eerste ontwikkelde kaasje.....direct goed! Echt lekker! We waren verrast :) Eerdaags volgt een foto.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: Rash-El-Hanout

Bericht door Maurits » 14 dec 2009, 09:24

Leuk Cees, ga je de kaasbiz in?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Plaats reactie