Ik heb een vraagje. Kunnen jullie mij helpen?

Vrijheid van creative mening!
Plaats reactie
hammink
Berichten: 26
Lid geworden op: 06 mei 2006, 14:06

Ik heb een vraagje. Kunnen jullie mij helpen?

Bericht door hammink » 22 nov 2006, 13:02

Wat houd dit in:

Epaule d'Agenau braisee aux Navetes
Dit betekend : Gebraiseerde Lamsschouder met...
Ik weet niet wat navetes zijn..
Wat zijn dat?

En dit:

Le Tournesol.
Dit gerecht bereiden op basis van: Korstdeeg, mango, ananas, batons van rauw schuim en banketbakkersroom.
Ananas afzonderlijk bedienen voor flamberen.

Wat is dit: Een soort taartje ofzo?

Hoop dat jullie mij kunnen helpen.
Groetjes

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Navetes = meiknol

Bericht door Webmaster » 22 nov 2006, 14:09

Navetes = meiknol
Kokforum.nl : de website voor koks

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 22 nov 2006, 23:41

tournesol is toch zonnebloem?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

hammink
Berichten: 26
Lid geworden op: 06 mei 2006, 14:06

Bericht door hammink » 23 nov 2006, 10:03

O nee het was nevettes

wim
Berichten: 14
Lid geworden op: 10 sep 2006, 11:57

Bericht door wim » 25 nov 2006, 13:29

Waarschijnlijk moet het toch navet zijn (meiknol).
Neve betekent gletsjer sneeuw.

willem
Berichten: 114
Lid geworden op: 22 aug 2004, 10:15
Locatie: Leeuwarden
Contacteer:

Bericht door willem » 26 nov 2006, 01:01

tournesol is denk ik dan een taartje gepresenteerd in de vorm van een zonebloem

Webmaster
Berichten: 2664
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:37
Locatie: WWW
Contacteer:

Tournesol is zonnebloem

Bericht door Webmaster » 26 nov 2006, 10:31

Ik het even op gezocht in het Gastronomisch woordenboek Frans-Nederlands

er staat het volgende:
Tournesol, zonnebloem; huile - zonnebloemolie

Navet, witte kool, consumptieknol, meiknol, raap, knol [Brassica rapa] o.a. ronde rapen en lange of Franse rapen
Kokforum.nl : de website voor koks

hammink
Berichten: 26
Lid geworden op: 06 mei 2006, 14:06

Bericht door hammink » 27 nov 2006, 12:02

Hartstikke bedankt !!!

Plaats reactie