Partijen of A la Carte

Wil je een stem hebben over iets, dat kan hier!
Plaats reactie

Wat heb jij het liefst?

a la carte
22
92%
partijen
2
8%
 
Totaal aantal stemmen: 24

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Partijen of A la Carte

Bericht door Leo » 25 aug 2006, 07:45

Wat heb je het liefst?

en waarom.
Laatst gewijzigd door Leo op 26 aug 2006, 14:43, 1 keer totaal gewijzigd.

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 25 aug 2006, 09:46

A la carte, maar dat ligt puur aan de keuken. Als je op a la carte bent ingesteld en ingespeeld moet je niet grote partijen willen draaien.
Voor mij is a la carte net wat meer geven dan een grote partij.

Natuurlijk kun je voor partijen ook mooie dingen maken, maar je bent verbonden aan een aantal beperkingen.

Willem-chef
Berichten: 150
Lid geworden op: 18 feb 2006, 00:08

Bericht door Willem-chef » 25 aug 2006, 10:05

partijen, maar dan niet TE groot.
wij kunnen tot 60 man wel aan, we hebben ook wel eens 90 gedaan, maar dat was niet leuk meer

Afbeelding

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 26 aug 2006, 00:21

ik zie 3 koks op de foto
plus 1 die foto maakt..
je kan toch super in een treintje die borden afmaken?
1 doet dit...1 doet dat...etc...
laat de afwasser ook ff meehelpen..
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Willem-chef
Berichten: 150
Lid geworden op: 18 feb 2006, 00:08

Bericht door Willem-chef » 26 aug 2006, 00:51

Leo schreef:ik zie 3 koks op de foto
plus 1 die foto maakt..
je kan toch super in een treintje die borden afmaken?
1 doet dit...1 doet dat...etc...
laat de afwasser ook ff meehelpen..
ik snap het probleem niet, ziet het eruit alsof het niet goed gaat?

er staan trouwens 4 koks op de foto

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 26 aug 2006, 07:51

nadeel van borden uit zetten is dat ze langer staan dan met een treintje. en id leo een afwassen kun je dan ook makkelijk gebruiken al is het maar om borden te schuiven.

doe mij maar ala carte, alleen dan niet alles tegelijk ;)

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 26 aug 2006, 09:13

Willem-chef schreef:
Leo schreef:ik zie 3 koks op de foto
plus 1 die foto maakt..
je kan toch super in een treintje die borden afmaken?
1 doet dit...1 doet dat...etc...
laat de afwasser ook ff meehelpen..
ik snap het probleem niet, ziet het eruit alsof het niet goed gaat?

er staan trouwens 4 koks op de foto
okay..had er 1 over het hoofdgezien..
ik zeg niet dat het fout gaat...
alleen als je zoveel gerechten moet maken, met 5 koks..
dan heb ik liever een "trein"
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Willem-chef
Berichten: 150
Lid geworden op: 18 feb 2006, 00:08

Bericht door Willem-chef » 26 aug 2006, 10:03

ik ga het volgende keer zeker een keer proberen als we zo'n partij hebben, had er eigenlijk nog nooit bij stilgestaan. :)

overigens heb ik niet altijd zo veel koks hoor 8)

LWK
Berichten: 113
Lid geworden op: 22 aug 2006, 11:01
Locatie: Amsterdam

Bericht door LWK » 10 sep 2006, 11:58

Het is super handig zo'n systeem, heb je het al zo gedaan?

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 10 sep 2006, 12:19

Ik vind treintjes alleen makkelijk bij warme gerechten. Wij deden dat dan ook altijd vanaf 60 man ofzo.
Bij koude gerechten kan er niet zo veel mis gaan meestal. Als je borden rustig uitzet, en gecontroleerd in je eigen tempo je producten kan dresseren vind ik dat makkelijker dan dat je vaart moet maken in een treintje.
Uitzetten is natuurlijk maar tot een bepaald aantal haalbaar. Maar als ik kijk naar de grote cathering bedrijven in bijvoorbeeld hotels en beurzen. Die werken zeer vaak met het uitzetten van voorgerechten. De kelners kunnen dan snel inlopen. Warme gerechten gaat moeilijk. Omdat je producten afkoelen, en uiteraad ook je borden.

LWK
Berichten: 113
Lid geworden op: 22 aug 2006, 11:01
Locatie: Amsterdam

Bericht door LWK » 12 sep 2006, 10:57

met 60 borden uitzetten, heb je dan geen last van uitdrogen?
En hoe doe je dat met salade die aangemaakt is?

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 12 sep 2006, 20:47

Ligt puur aan het product, sommige dingen drogen wel snel uit, anderen niet. Sla zowiezo pas aanmaken en dresseren als het mee gevraagd wordt. Sla kan je gedresseerd maar 5 minuten laten staan dan vind ik het al k*t worden.

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 12 sep 2006, 21:13

id sla pas dresseren als mee gaan en ook niet voor 60 man in een bak :P

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 12 sep 2006, 22:31

Gaat prima, ligt er maar net aan hoe groot je bak is ;), hoe de sla gedresseerd wordt, hoeveel handjes, hoeveel dressing, soort sla, temperatuur van de sla, temperatuur van de keuken, soort dressing, soort voorgerecht.

Chef jurre
Berichten: 36
Lid geworden op: 15 nov 2006, 15:12
Locatie: Sneek

Bericht door Chef jurre » 15 nov 2006, 18:13

ik werk ook in een restaurant, sta dan voornamelijk in de snackbar en de afwas, maar als er groepen zijn soms wel 200 man. dan doet ook de een een bolletje aardbeien ijs de ander vanille ijs nog 1 een toefje slagroom, enzovoort. lijkt mij idd ook veel handiger, maarja ik zie het wel als ik later zelf kok ben :)

Groeten jurre
Laatst gewijzigd door Chef jurre op 17 nov 2006, 13:08, 1 keer totaal gewijzigd.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 15 nov 2006, 18:35

ijs is wat anders dan sla.
Ijs smelt :lol: iets lastiger dan sla.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Chef jurre
Berichten: 36
Lid geworden op: 15 nov 2006, 15:12
Locatie: Sneek

Bericht door Chef jurre » 17 nov 2006, 13:08

Leo schreef:ijs is wat anders dan sla.
Ijs smelt :lol: iets lastiger dan sla.
was alleen ff een voorbeeld :lol:

Anne Zantinge
Berichten: 65
Lid geworden op: 28 sep 2006, 13:10
Locatie: Culemborg
Contacteer:

Bericht door Anne Zantinge » 17 nov 2006, 13:20

partijen zijn leuk ter afwisseling, maar a la carte blijft het mooiste koken, daar haal ik de meeste adrenaline uit.

Gebruikersavatar
kookspook
Berichten: 56
Lid geworden op: 26 okt 2004, 13:24
Locatie: Rijswijk
Contacteer:

Bericht door kookspook » 20 nov 2006, 16:43

Een partij op zijn tijd vind ik niet erg, maar is natuurlijk alleen maar doorgeven en effe doorwerken bij de piece.
A la carte houd de gemoederen in de keuken scherper en geeft een voldaner gevoel aan het eind van de avond..... van YES, we hebben het weer geflikt.
De kelner is nooit zo snel, of mijn koksmes achterhaald hem wel.

Koeno
Berichten: 72
Lid geworden op: 30 mei 2007, 00:13
Locatie: Venray

Bericht door Koeno » 10 jun 2007, 02:18

A la carte is wel het leukste maar bij ons in het hotel hebben we veel buffetten en laatst bij een 12,5 jaar werken bij feest mocht ik 2 uur achter zon buffet staan, gasten vertellen wat wat was samen met nog een stagaire, was echt vet :P en in de keuken stonde nze gestrest bij te vullen en a la carte door te geven, heerlijk :P

Was mijn 1 na laaste stage dag dus da verdiende ik wel :D
Veni, vedi, ik werd chef

Koeno
Berichten: 72
Lid geworden op: 30 mei 2007, 00:13
Locatie: Venray

Bericht door Koeno » 11 jun 2007, 14:50

Bij mijn stage adress doen wij met 7 koks 200 man 4 gangen, da heet diner show, we hebben zowieso al een enorme keuken en dan zetten we er nog een paar tafels bij en stellen bij de voor en nagerechten alle 200 borden uit, dan gaan we in een treintje werken de ene legt dit erop de andere erachteraan en het volgende en zo tot we alles erop hebben liggen, soepen is niet moeilijk gewoon in maatbekers van 2 liter soep doen en dan in de kopjes gieten die al klaar staan, hoofdgerechten doen we 4 man in een treintje, `1 die alles voro ze blijft bijvullen, 1 aardappel schaaltjes en een groenteschaaltjes, op het bord ligt dan een groentengarnituur, aardappelgarnituur stukje vlees/vis en saus, en dan torentjes met 3 schaaltjes, 1 aardappelen 1 groenten warm en een salade bakje die staan van te voren al klaar
Veni, vedi, ik werd chef

Plaats reactie