Pagina 1 van 1

Voorstellen

Geplaatst: 28 sep 2014, 11:44
door AbTamis
Hallo allen, ik ben Ab Tamis, sinds 1997 eigenaar van Wijnhuis Oudorp. Dit is een slijterij wijnhandel met horeca groothandel. Heb in 1970 het diploma brood-banketbakker, en daarna op de St. Hubertus in Amsterdam mijn koksdiploma gehaald. Ben tot 1981 werkzaam geweest in de horeca. Na de overname van de slijterij/wijnhandel begon het weer te kriebelen, nadat klanten van mij steeds vroegen om recepten van gerechten die ik maakte bij wijnproeverijen. Dit heeft geresulteerd in de oprichting van het Wijnhuis Oudorp kookgilde in januari 2012. Inmiddels telt het Wijnhuis Oudorp kookgilde 60 leden, die 10 keer per jaar een vier gangen diner koken met alleen verse ingredienten. Verse vis wordt gefileerd, een heel lam wordt uitgesneden etc. Wat mij in de wijnhandel opvalt dat de vakmensen veel verstand hebben van het een of het ander; maw of verstand van wijn of verstand van de keuken. Zelden heeft men de basiskennis van beiden.

Re: Voorstellen

Geplaatst: 29 sep 2014, 05:42
door Niels
Beste Ab,

Welkom op het Koksforum!