Hoi ik ben Ties, al 16 jaar restauranteigenaar en chefkok

Graag zien wij wie U bent!
Plaats reactie
Heerendonck
Berichten: 3
Lid geworden op: 30 jan 2009, 01:05

Hoi ik ben Ties, al 16 jaar restauranteigenaar en chefkok

Bericht door Heerendonck » 30 jan 2009, 01:39

Ik weet veel van vacuumkoken, heb daar de eerste ervaring
mee opgedaan bij een stage van een half jaar bij Cas Spijkers in de Swaen in Oisterwijk,
dat was super, tijden zijn veranderd en nieuwe technieken gekomen.

In mijn eigen restaurant pas ik het veel toe, in principe is het eerste voordeel dat je je voorbereidingen op de rustige momenten kunt doen en je tijdens de doorgifte je niet druk hoeft te maken over de juiste cuisson, daarnaast bereik je een vele betere produktieplanning omdat je vis 2 weken vacuum kunt bewaren en vlees en groentes zelfs 3 weken.
Ik werk daarmee en plan niet verder dan 2 weken, maar ik weet als je erg schoon werkt en na de vacuumbereiding de regel van het snel terugkoelen toepast dat er eigenlijk weinig fout kan gaan.

Waar je wel mee moet experimenteren is tijd en temperatuur.
Het is gewoon een andere belevenis dan koken in een pan, daar kun je produkt tussentijds even uithalen om te kijken of het gaar is, met vacuumkoken kun je dat niet, dus moet je noteren op welke temperatuur en hoe lang je iets bereid hebt voor het beste resultaat.

Ik wens een ieder die het leuk vindt om op deze manier te koken veel plezier, het zal verassende resultaten opleveren.

Veel plezier met koken,

Groetjes Ties

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Hoi ik ben Ties, al 16 jaar restauranteigenaar en chefkok

Bericht door Leo » 30 jan 2009, 09:31

Dag Ties!

Leuk dat je er bij bent.
Hoe heet je restaurant? Ik hoop dat je een plekje kan vinden op het forum, waar je met ons wilt praten over het koksvak!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Hoi ik ben Ties, al 16 jaar restauranteigenaar en chefkok

Bericht door jeroenbr » 31 jan 2009, 01:28

Is dit een grap? :)

Heerendonck
Berichten: 3
Lid geworden op: 30 jan 2009, 01:05

Re: Hoi ik ben Ties, al 16 jaar restauranteigenaar en chefkok

Bericht door Heerendonck » 01 feb 2009, 01:10

jeroenbr schreef:Is dit een grap? :)
Nee

Heerendonck
Berichten: 3
Lid geworden op: 30 jan 2009, 01:05

Re: Hoi ik ben Ties, al 16 jaar restauranteigenaar en chefkok

Bericht door Heerendonck » 01 feb 2009, 01:11

Leo schreef:Dag Ties!

Leuk dat je er bij bent.
Hoe heet je restaurant? Ik hoop dat je een plekje kan vinden op het forum, waar je met ons wilt praten over het koksvak!
Mijn restaurant heet Heerendonck.

Groetjes Ties

Gebruikersavatar
jeroenbr
Berichten: 735
Lid geworden op: 15 jul 2008, 23:45
Locatie: Drenthe, Beilen

Re: Hoi ik ben Ties, al 16 jaar restauranteigenaar en chefkok

Bericht door jeroenbr » 01 feb 2009, 01:28

Heerendonck schreef:
jeroenbr schreef:Is dit een grap? :)
Nee
Duizend maal excuus maar ik las het dus compleet verkeerd: "Hoi ik ben Ties, al 16 jaar en restauranteigenaar en chefkok"
Zo las ik het even snel :roll: :oops:

Gebruikersavatar
Esther
Berichten: 74
Lid geworden op: 11 jan 2009, 19:25
Locatie: Westerwolde

Re: Hoi ik ben Ties, al 16 jaar restauranteigenaar en chefkok

Bericht door Esther » 01 feb 2009, 16:04

Leuke site heb je, Ties! En je pandje ziet er ook intiem en warm uit :) Wens je een fijne tijd op het koksforum.

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Hoi ik ben Ties, al 16 jaar restauranteigenaar en chefkok

Bericht door Leo » 01 feb 2009, 22:03

jeroenbr schreef:
Heerendonck schreef:
jeroenbr schreef:Is dit een grap? :)
Nee
Duizend maal excuus maar ik las het dus compleet verkeerd: "Hoi ik ben Ties, al 16 jaar en restauranteigenaar en chefkok"
Zo las ik het even snel :roll: :oops:
wij hadden het zelfde!!!
haha!
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

elamphen
Berichten: 32
Lid geworden op: 25 nov 2008, 00:16
Locatie: Veenendaal
Contacteer:

Re: Hoi ik ben Ties, al 16 jaar restauranteigenaar en chefkok

Bericht door elamphen » 02 feb 2009, 23:40

Ja het is n et wat je wilt lezen he :wink:
Welkom :) Leuk restaurantje heb je daar!
het wordt vanzelf 12 uur

Plaats reactie