ik zit met een dilemma!

Graag zien wij wie U bent!
Plaats reactie
Westbunny

ik zit met een dilemma!

Bericht door Westbunny » 21 jan 2008, 19:28

hey ik ben Martijn Bakker, ik ben 15 jaar, en ik vind koken echt heel erg leuk. Maar, ook vind ik het vak luchtverkeersleider erg leuk, ik zou graag wat hulp willen met deze keuze, mieschien kunnen jullie wat info geven over werken in de keuken enzo?. heel erg bedankt alvast. :D :D

Gebruikersavatar
Niels
Forum Chef
Berichten: 659
Lid geworden op: 22 aug 2004, 12:08
Locatie: Oostvoorne
Contacteer:

Bericht door Niels » 21 jan 2008, 23:45

Wat voor school doe je nu Martijn?

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Marielle » 21 jan 2008, 23:49

wat voor info zou je willen dan??
je moet jezelf afvragen of je in de avond wil werken als je vrienden vrij zijn.
en als iedereen vrij is met feestdagen dat jij dan juist aan het werk bent.
team sporten kan je ook niet altijd meer doen.
dat je in veel restaurants meer dan 8 uur werkt en dat dat normaal is.
dus niet de 9 tot 5 mentaliteit.
het is een leuk vak :D ,maar je moet je wel eerst afvragen of dat echt is wat je wilt.

Euc-
Berichten: 43
Lid geworden op: 21 jun 2006, 15:52

Bericht door Euc- » 22 jan 2008, 00:00

Marielle schreef:wat voor info zou je willen dan??
je moet jezelf afvragen of je in de avond wil werken als je vrienden vrij zijn.
en als iedereen vrij is met feestdagen dat jij dan juist aan het werk bent.
team sporten kan je ook niet altijd meer doen.
dat je in veel restaurants meer dan 8 uur werkt en dat dat normaal is.
dus niet de 9 tot 5 mentaliteit.
het is een leuk vak :D ,maar je moet je wel eerst afvragen of dat echt is wat je wilt.
Gelukkig vliegen er alleen vliegtuigen tussen 9-5 en op werkdagen! :lol:

Westbunny

Bericht door Westbunny » 22 jan 2008, 17:41

ik doe nu de havo, en als me vrienden vrij zijn en ik niet, want dan doe ik wat ik leuk vind :D , en lang werken is geen probleem, als ik er lol in heb, dan vind ik dat niet erg

paulbrussel
Berichten: 147
Lid geworden op: 28 nov 2006, 13:57
Locatie: Brussel

Bericht door paulbrussel » 22 jan 2008, 18:18

Luchtverkeersleider of restaurantmedewerker vind ik nogal verschillende zaken.
Als luchtverkeerdersleider kun je altijd nog thuis (goed leren) koken; andersom als kok luchtverkeer leiden in je vrije tijd, lijkt me lastiger.

Bovendien: met HAVO kom je toch al gauw op een Hotelschool terecht en beland je niet zo snel in een keuken, denk ik.

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Bericht door Pluter » 23 jan 2008, 00:20

Ik zou luchtverkeersleider worden: Beetje in een stoel hangen, naar schermpie kijken en door een microfoontje praten.. Stukken minder stress.

sjaak
Berichten: 584
Lid geworden op: 09 mar 2006, 11:44
Locatie: Noordwijk

Bericht door sjaak » 23 jan 2008, 00:28

wat let je pluter ?

Ga eens een dagje ergens proefdraaien gewoon bellen en vragen of je een dag mee mag werken en doe dat ook op schiphol.

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Bericht door Pluter » 23 jan 2008, 23:29

sjaak schreef:wat let je pluter ?

Ga eens een dagje ergens proefdraaien gewoon bellen en vragen of je een dag mee mag werken en doe dat ook op schiphol.
Sorry...Ik liet me effe gaan. Bedankt dat je het topic serieus houdt.

andre68
Berichten: 11
Lid geworden op: 03 sep 2007, 18:35
Locatie: tilburg

Bericht door andre68 » 23 jan 2008, 23:40

bedenk dat wat je ook kiest je het voor een hele lange tijd gaat doen

Westbunny

Bericht door Westbunny » 24 jan 2008, 14:35

ja klopt, dat is het probleem nou juist, koken vind ik zelf ontzettend leuk, maar voor hoe lang? en luchtverkeersleider is toch een best varierende baan, je praat steeds met nieuwe piloten enzo, je draait enorm veel ongelijke diesnten, dus soms zit je met die en dan weer met die. hmmmm..... altijd irritant als je niet precies weet wat je wil :S

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Marielle » 24 jan 2008, 14:56

koken is ook erg afwisselend...
je weet nooit van te voren wat mensen eten,dus dat is altijd maar weer afwachten

paulbrussel
Berichten: 147
Lid geworden op: 28 nov 2006, 13:57
Locatie: Brussel

Bericht door paulbrussel » 24 jan 2008, 16:11

Marielle schreef:je weet nooit van te voren wat mensen eten,dus dat is altijd maar weer afwachten
Kaarten en gerechten gaan toch vrij lang mee en worden toch steeds beperkter?

Marielle
Berichten: 437
Lid geworden op: 09 aug 2006, 22:31
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Marielle » 24 jan 2008, 17:31

ja ok dat is wel zo,maar daar is dan niet meteen mee gezegt dat de gasten allemaal hetzelfde nemen...dus bedoelde eigenlijk te zeggen dat t geen automastisch werk is dat je standaart hetzelfde maakt elke avond weer

chef peter
Berichten: 418
Lid geworden op: 22 jun 2007, 15:45

Bericht door chef peter » 24 jan 2008, 23:55

Pluter schreef:Ik zou luchtverkeersleider worden: Beetje in een stoel hangen, naar schermpie kijken en door een microfoontje praten.. Stukken minder stress.
Veeeeel stres !!!!!! :evil:

ingenting
Berichten: 49
Lid geworden op: 19 mar 2007, 19:49
Locatie: Assen, Drenthe

Bericht door ingenting » 30 jan 2008, 20:06

Misschien zou je ook beide kunnen doen?
(ik heb hier echt geen verstand van, misschien dat de al-koks hier wat van af weten maarrrrr......)

Als je begint met een opleiding luchtverkeersleider en in de tussentijd of een bijbaantje in een restaurant neemt, of een aantal basis kookcursussen volgt... dan heb je op die manier in elk geval 1 opleiding gegarandeerd en voor de andere alvast wat ervaring opgedaan (thuis heb je natuurlijk ook alle vrijheid om er op los te experimenteren, bv. door te koken uit iets ingewikkeldere kookboeken en daarmee je eigen stijl te ontdekken, door feestjes voor vrienden te cateren of 'proefdiners' te organiseren etc.).

Als je het dan uiteindelijk nog nodig vindt om een koksopleiding te doen, dan zou je dat na je luchtverkeers opleiding kunnen doen.


In principe is dat wat ik uiteindelijk zou willen doen: eerst een chef de patisserie diploma halen en dan wellicht fotografie o.i.d. studeren, zodat ik op die manier wat meer keuze heb qua banen etc. Als het een te saai wordt kan ik nog altijd op het andere vallen. Of het combineren, wie weet;)

Plaats reactie