Creme brule recept (+brander nodig?)

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Elsa
Berichten: 3
Lid geworden op: 20 jun 2011, 16:32

Creme brule recept (+brander nodig?)

Bericht door Elsa » 28 nov 2011, 17:11

Goedendag,

Zou iemand mij een recept kunnen geven voor een creme brulee.
Tevens vroeg ik mij af op wat voor manier je de suiker op de creme brulee moet branden, is hier een speciale brander voor nodig? Ik heb ook eens iets gelezen over branding in de oven, maar volgens mij smelt dan de hele creme brulee?

Bij voorbaat dank!

Elsa.

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: Creme brule recept (+brander nodig?)

Bericht door Pluter » 28 nov 2011, 19:47

Ik zag gister een mooi klein brandertje bij de Action voor 5 euro..
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Creme brule recept (+brander nodig?)

Bericht door Leo » 29 nov 2011, 11:09

brander is brander toch?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Gebruikersavatar
Pluter
Berichten: 516
Lid geworden op: 02 mar 2007, 13:41
Locatie: Haarlem

Re: Creme brule recept (+brander nodig?)

Bericht door Pluter » 29 nov 2011, 21:44

niks mis mee....
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW

Elsa
Berichten: 3
Lid geworden op: 20 jun 2011, 16:32

Re: Creme brule recept (+brander nodig?)

Bericht door Elsa » 01 dec 2011, 12:04

Bedankt voor de reacties. Echter is mijn vraag nog niet beantwoord of de suikerlaag ook in de oven kan worden gebrand.
Tevens ben ik ook nog op zoek naar een goed recept.

Mvg,

Elsa

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Re: Creme brule recept (+brander nodig?)

Bericht door Leo » 01 dec 2011, 18:40

ken het wel, dat ze de over gebruiken als "gril", en dan de boven warmte.
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

Plaats reactie