crème brulee garen
-
- Berichten: 208
- Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18
crème brulee garen
Het is de klassieke manier om crème brulee in de oven te garen.
sommige garen de crème brulee in een thermosmixer wie heeft daar ervaring mee ? is het eind resultaat het zelfde?
moet de receptuur aangepast worden? Gaat dat niet tenkosten van de smaak?
Is er soms nog een manier ? b.v. zoals banketbakkers "room koken"
sommige garen de crème brulee in een thermosmixer wie heeft daar ervaring mee ? is het eind resultaat het zelfde?
moet de receptuur aangepast worden? Gaat dat niet tenkosten van de smaak?
Is er soms nog een manier ? b.v. zoals banketbakkers "room koken"
Re: crème brulee garen
je kan zeer gemakkelijk een crème brulée garen in de thermomix, ik zal later het recept posten want ben nu op vakantie,
de smaak blijft ongeveer gelijk maar de textuur is helemaal anders, veel lichter, je zou er gemakkelijk 2-3 van eten, het is zeker het proberen waard, ik post het recept binnen 3 weken, groetjes Guillaume Debaere
de smaak blijft ongeveer gelijk maar de textuur is helemaal anders, veel lichter, je zou er gemakkelijk 2-3 van eten, het is zeker het proberen waard, ik post het recept binnen 3 weken, groetjes Guillaume Debaere
Re: crème brulee garen
ben wel benieuwd
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: crème brulee garen
Heb blijkbaar het receptje staan in mn handboekje
Helemaal niet moeilijk:
- 1 vanillepeul TAHITI
- 1Vanillepeul MADAGASCAR
600ml room (40%)
370 gram dooier
230 gram suiker
°Alles in de thermo,heel handig dankzij weegschaal thermomix en dus minder afwas (ergonomisch & milieuvriendelijk werk)
°Stand 5 tot 84°C
°vanillepeulen uitvissen eventueel snel eens zeven, afbranden met kristalsuiker
Klaar is Kees
Veel succes ermee,ik heb ook nog een recept voor crème anglaise in de thermo maar die moet nog bijgestuurd worden momenteel werk ik met 20 min op 90°C
Helemaal niet moeilijk:
- 1 vanillepeul TAHITI
- 1Vanillepeul MADAGASCAR
600ml room (40%)
370 gram dooier
230 gram suiker
°Alles in de thermo,heel handig dankzij weegschaal thermomix en dus minder afwas (ergonomisch & milieuvriendelijk werk)
°Stand 5 tot 84°C
°vanillepeulen uitvissen eventueel snel eens zeven, afbranden met kristalsuiker
Klaar is Kees
Veel succes ermee,ik heb ook nog een recept voor crème anglaise in de thermo maar die moet nog bijgestuurd worden momenteel werk ik met 20 min op 90°C
-
- Berichten: 208
- Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18
Re: crème brulee garen
Hartelijk dank @ Guillaume
Re: crème brulee garen
Graag gedaan, hoe waren de resultaten? Beter dan een gewone crème brulée of hou je het liever klassiek?kruimeltje schreef:Hartelijk dank @ Guillaume
Re: crème brulee garen
Hopla nog eentje van internet geplukt het proberen waard.
Crème Brulée
Ingredienten voor 6 personen
- 180 gr eierdooier
- 125 gr suiker
- 300 gr room 40%
- 1 vanillestokje (uitgeschraapt)
Bereiding
- Giet de room en de suiker in de beker 30 sec / snel 1
- Doe de vanille en de eierdooiers in de beker 15 min / 80° / snel 3
- Giet de massa in potjes en laat een uurtje afkoelen
- Overstrooi met wat rietsuiker en laat karameliseren met een gasbrander
Crème Brulée
Ingredienten voor 6 personen
- 180 gr eierdooier
- 125 gr suiker
- 300 gr room 40%
- 1 vanillestokje (uitgeschraapt)
Bereiding
- Giet de room en de suiker in de beker 30 sec / snel 1
- Doe de vanille en de eierdooiers in de beker 15 min / 80° / snel 3
- Giet de massa in potjes en laat een uurtje afkoelen
- Overstrooi met wat rietsuiker en laat karameliseren met een gasbrander
Re: crème brulee garen
Deze komt met bekend voorGuillaume schreef:Heb blijkbaar het receptje staan in mn handboekje
Helemaal niet moeilijk:
- 1 vanillepeul TAHITI
- 1Vanillepeul MADAGASCAR
600ml room (40%)
370 gram dooier
230 gram suiker
°Alles in de thermo,heel handig dankzij weegschaal thermomix en dus minder afwas (ergonomisch & milieuvriendelijk werk)
°Stand 5 tot 84°C
°vanillepeulen uitvissen eventueel snel eens zeven, afbranden met kristalsuiker
Klaar is Kees
Veel succes ermee,ik heb ook nog een recept voor crème anglaise in de thermo maar die moet nog bijgestuurd worden momenteel werk ik met 20 min op 90°C

Ik gebruik hem liever met gewone vanillestokken. Ik gebruik in plaats van 2 vanillestokken (uit Tahiti of madagascar) het merg van 5 vanillestokken. De mensen zijn er niet rauwig om.
Re: crème brulee garen
Ik maak hem in de CoockingChef (Kenwood), even loskloppen met de flexi klopper, daarna de temp opdraaien tot 85C, en draaien op lage roerstand (lager dan 1)
ik gebruik volgende hoeveelheden
300 gr room
140gr dooier
100gr suiker
1 vanile stokje
We lang genoeg laten draaien, in een receptje dat ik ergens gevonden had ston maar iets van 8-10 minuten, moet echt wel langer.
ik gebruik volgende hoeveelheden
300 gr room
140gr dooier
100gr suiker
1 vanile stokje
We lang genoeg laten draaien, in een receptje dat ik ergens gevonden had ston maar iets van 8-10 minuten, moet echt wel langer.
"Emancipatie: hij is lekker in bed maar koken kan hij niet."
Kees van Kooten
Kees van Kooten
Re: crème brulee garen
Hahaha idd héél bekend :p 5 vanillepeulen? Ik zou er ook niet rauwig om zijn
en idd hoor die tijden die er bij staan moeten vaak echt langer, je crème zal niet snel overgaar worden door dat de temperatuur geregeld word door de thermomix

Re: crème brulee garen
Draaien jullie hem in de thermomix dan met of zonder vlinder op het mes?
Re: crème brulee garen
Zonder Vlinder gewoon zachtjes laten draaien werkt iedere keer
-
- Berichten: 9
- Lid geworden op: 07 okt 2008, 12:55
Re: crème brulee garen
Ik zag laatst op tv Roger van Damme een crème brulée maken in de thermomix, gecompleteerd met een compote van rode vruchten en meringue italienne. Het recept staat hier. Ik hoop dat je er iets aan hebt.
Groet,
Ramon
Groet,
Ramon