suikerstroop

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
kruimeltje
Berichten: 208
Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18

suikerstroop

Bericht door kruimeltje » 29 apr 2011, 14:44

Ik heb suikerstroop zelf gemaakt.
Eerst (kristal)suiker in water ,verwarmd, laten oplossen en dan koken tot 94º Reameur
Even wat aflaten koelen en daarna wat water toegevoegd om het kristalliseren te voorkomen.
Na een paar dagen zag ik dat de suiker toch gekristalliseerd was.

Wat is er fout gegaan?

Gebruikersavatar
Tim
Berichten: 344
Lid geworden op: 24 apr 2006, 22:06

Re: suikerstroop

Bericht door Tim » 01 mei 2011, 10:53

neem aan dat je 1:1 verhouding gebruikt hebt en dat het verwarmings proces niet onderbroken is?
doe er zelf nooit extra water bij nadien en kook de siroop nooit tot een bepaalde graad, zelf ook nooit last van kristallisatie.
a state of mind, a passion, an addiction, an abusive drive to reach perfection knowing that it is impossible to obtain in this lifetime...Guillaume St. Cin

Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

Re: suikerstroop

Bericht door Maurits » 01 mei 2011, 12:17

Ik heb eigenlijk dezelfde ervaring als Tim...

Maar kristallisatie kan je voorkomen door een beetje citroensap of glucosesiroop (of andere stroop) mee te koken.
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

Plaats reactie