houdbaarheid
-
- Berichten: 208
- Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18
houdbaarheid
Beste mensen
Ik heb een advies gekregen om Benzoëzuur te gebruiken als houdbaarheidsmiddel en kleurbehoud voor b.v. mayonaise
Heeft iemand hier ervaring mee?
Vr.Groet Kruimeltje
Ik heb een advies gekregen om Benzoëzuur te gebruiken als houdbaarheidsmiddel en kleurbehoud voor b.v. mayonaise
Heeft iemand hier ervaring mee?
Vr.Groet Kruimeltje
Re: houdbaarheid
verander mayonaise van kleur?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: houdbaarheid
Als het om de kleur is, gebruik je best ascorbine zuur E300, is anti-oxyderend, citroenzuur E330 kan ook maar zelf gebruikte ik ascorbine.
Re: houdbaarheid
Kan ik gewoon "doe effe normaal!" zeggen of ben ik dan kortzichtig?
Mother Nature is the true artist, and the chef is merely the technician. MPW
-
- Berichten: 208
- Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18
Re: houdbaarheid
Hoi @ Leo
het is maar een voor beeld
en heb het zo gelezen .zelf gebruik ik ,zoals gewoonlijk, een lik mosterd.
@lowie Als ik het goed lees is er een verschil tussen ascorbinezuur en ascorbinezuur
Wie kent nog meer toepassingen b.v. in paté ?
het is maar een voor beeld

@lowie Als ik het goed lees is er een verschil tussen ascorbinezuur en ascorbinezuur

Wie kent nog meer toepassingen b.v. in paté ?
Re: houdbaarheid
Ik weet niet wat je bedoeld maar ascorbinezuur is geen citroenzuur, citroen zuur word meestal gebruikt in de frisdranken !!kruimeltje schreef:Hoi @ Leo
het is maar een voor beelden heb het zo gelezen .zelf gebruik ik ,zoals gewoonlijk, een lik mosterd.
@lowie Als ik het goed lees is er een verschil tussen ascorbinezuur en ascorbinezuur![]()
Wie kent nog meer toepassingen b.v. in paté ?
E300 is ascorbinezuur
E330 is citroenzuur !!
En dit zijn totaal twee verschillende produkten !!
Als kok zou je dit toch wel moeten kennen, koffie machienen ontkalkt men met cittroenzuur en nooit met ascorbine dit is de vitamine C!
!!
-
- Berichten: 208
- Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18
Re: houdbaarheid
Hoi @lowie
De Koffiemachine wordt schoongemaakt met azijn en voor kleur behoud in gebruik ik "Pekelzout".
Ik dacht met Benzoëzuur 2 vliegen in een klap te slaan ,maar denk dat weinig mensen hier ervaring mee hebben.
De Koffiemachine wordt schoongemaakt met azijn en voor kleur behoud in gebruik ik "Pekelzout".
Ik dacht met Benzoëzuur 2 vliegen in een klap te slaan ,maar denk dat weinig mensen hier ervaring mee hebben.
Re: houdbaarheid
Ik denk niet dat je benzoezuur wil gebruiken. Even een quote:
Ik zou kaliumsorbaat adviseren. Dat is actief tot en met pH 6.5, maar helaas meer effectief tegen schimmels en gist dan bacteriën.
De meeste mayo's liggen net boven de optimale pH grens voor benzoic acid.Sodium Benzoate—A preservative that is the sodium salt of benzoic
acid. It converts to benzoic acid, which is the active form. It has a
solubility in water of 50 g in 100 ml at 25°C. Sodium benzoate is 180
times as soluble in water at 25°C as is the parent acid. The optimum
functionality occurs between pH 2.5 and 4.0 and it is not recommended
above pH 4.5. It is active against yeasts and bacteria. It is
used in acidic foods such as fruit juices, jams, relishes, and beverages.
Its use level ranges from 0.03 to 0.10%.
Ik zou kaliumsorbaat adviseren. Dat is actief tot en met pH 6.5, maar helaas meer effectief tegen schimmels en gist dan bacteriën.
Re: houdbaarheid
mischien om de 2 dagen nieuwe mayo maken? Wel lekker voor je klanten beetje verse spullen
-
- Berichten: 208
- Lid geworden op: 17 sep 2009, 07:18
Re: houdbaarheid
@stijnh
Hartelijk dank voor de hint j.l. 15 jun.
Hartelijk dank voor de hint j.l. 15 jun.