Pagina 1 van 1

temperatuur wasabi

Geplaatst: 10 dec 2010, 00:38
door berry vervat
kan iemand mij vertellen op welke temperatuur wasabi zijn kracht verliest ?
gr berry.

Re: temperatuur wasabi

Geplaatst: 10 dec 2010, 08:57
door Maurits
Niet alleen temperatuur is een probleem, ook blootstelling aan de lucht. Hoe langer blootgesteld aan de lucht, hoe meer smaakstoffen vervliegen en hoe zwakker de smaak zal zijn.

Re: temperatuur wasabi

Geplaatst: 10 dec 2010, 17:05
door Leo
had pas in Dusseldorf bij een 16 punten GM Japanner top gegeten.

De sushi werd geserveerd met daarbij een rasp met verse wasabi...
lekker zeg, goed koud de vis, de rijst wat warmer...heerlijk.

maar, die verse wasabi zo van de rasp...heerlijk zeg.

Re: temperatuur wasabi

Geplaatst: 11 dec 2010, 17:17
door mal
Nagaya? staat op m'n verlanglijstje, de volgende keer dat ik weer in Düsseldorf ben. Verse Wasabi huh? Ik zal em snel nog even iets hoger op het verlanglijstje zetten!

Re: temperatuur wasabi

Geplaatst: 11 dec 2010, 22:22
door Leo
ik zal eens foto's d'r van uploaden..
echt super goed gegeten daar! alle andere jappen waar ik ben geweest, slaan nergens op als je dit ziet.
(nou ben ik nog niet in okura geweest, of ander gelijkwaardig nivo)

Re: temperatuur wasabi

Geplaatst: 13 dec 2010, 15:09
door Scoc
Die ga ik dan toch eens moeten proeven, want eigenlijk mag ik de Wasabi niet erg :s

Re: temperatuur wasabi

Geplaatst: 30 jun 2013, 14:12
door Wasabi4
Beste Scoc, probeer dan eens de echte en verse Wasabi, deze is minder scherp en heeft een zoete na-smaak in tegen stelling tot de imitatie-poeders en pasta's die van Mierikswortel (horseradish) en Mosterd zijn gemaakt. Groet, Leendert