Kalkoen

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Kalkoen

Bericht door Leo » 22 dec 2009, 16:37

Kalkoen

De kalkoen (Meleagris gallopavo) is een vogel uit de familie van de hoenderachtigen en is familie van bijvoorbeeld de kip. De kalkoen is een gedomesticeerde vogel oorspronkelijk afkomstig uit Yucatán, waar hij door de Maya's gehouden werd. In de 16e eeuw werd de vogel in Europa populair op het menu. Het beest moet destijds via India en Turkije naar NW-Europa zijn ingevoerd, althans de namen kalkoen (Calicut hoen), "dinde" (Frans; poule d'Inde=Indiase kip)) en "turkey" (Engels) wijzen daarop. De Pilgrim Fathers namen kalkoenen mee naar Noord-Amerika. Onnodig want daar bleek een grote, wilde soort voor te komen, namelijk de "wild turkey" of Agriocharis ocellata. Deze soort wordt in de VS traditioneel gegeten op Thanksgiving Day.

Een kalkoen wordt gekenmerkt door zijn naakte rode kop, met lellen aan beide kanten van zijn snavel en het geluid dat hij voortbrengt.

Topic: Kalkoen Culinair Hier


Afbeelding
Afbeelding

Maar wat gaan we dit jaar doen met die Kalkoen?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

RonSchrooten
Berichten: 76
Lid geworden op: 12 mei 2009, 18:47

Re: Kalkoen

Bericht door RonSchrooten » 25 dec 2009, 23:18

qeunelles van maken voor in een soep of bouillon :)

eerst de kalkoen roken en dan een farce van maken
''Trots om een voedsel bereidende, roerende, lepelzwaaiende, perfect op smaak gebrachte kok te zijn''

Plaats reactie