degenvis

Alles over ingrediënten
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Maurits
Berichten: 1376
Lid geworden op: 11 apr 2007, 09:52
Locatie: Heemskerk

degenvis

Bericht door Maurits » 28 jul 2009, 08:16

Typische vis die veel te vinden is in zuid-Portugeze vishallen, deze degenvis (Frans: Sabre; Engels: Scabbard Fish). Hij heet zo omdat hij lang is als een degen/zwaard en langs de hele buik en rugzijde een kartelige rand heeft. Zie hier verder http://http://www.janvanas.nl/bin/02_me ... item_id=19.

Afbeelding

Ik heb hem op vakantie op (gegrild op de BBQ) en ik vond het erg smakelijk. Het vlees zit een beetje tussen zeebaars en rogvleugel in.

Hij is er ook in het zwart, die kleedt wat meer af...
Afbeelding
When there's smoke, there's flavor (Colgin)

RonSchrooten
Berichten: 76
Lid geworden op: 12 mei 2009, 18:47

Re: degenvis

Bericht door RonSchrooten » 28 jul 2009, 21:29

vorig jaar meerdere keren meegewerkt, heerlijk visje :)
''Trots om een voedsel bereidende, roerende, lepelzwaaiende, perfect op smaak gebrachte kok te zijn''

Plaats reactie