Zeepiemel of Geoduck
Zeepiemel of Geoduck
Iemand al ervaringen mee?
Zeepiemel: exclusieve delicatesse
ROTTERDAM - Flauw, plat en een geheide prikkel voor de lachspieren: de geoduck. Zijn bijnaam luidt: zeepiemel.
Van Zomerens geoduck weegt ruim een kilo.
Of, zoals chef-kok Marcel van Zomeren van restaurant In den Rustwat droogjes zegt over de zeeschelp met langgerekt uitgroeisel: „De vorm roept nogal wat hilariteit op. Zeker bij de dames.’’
De geoduck is een zeevrucht die voorkomt in de koude wateren rond Alaska en Canada. „Duikers oogsten de schelpen op ongeveer een meter onder het zand met behulp van een soort stofzuigertjes,’’ legt hij uit.
De restauranteigenaar serveerde gisteren voor het eerst - voor zover hij kon nagaan - verse geoduck in Nederland. „Liefhebbers hebben er meer dan vijftien jaar voor geknokt om het ding hierheen te krijgen.’’
Qua smaak zit de zeevrucht ’ergens tussen coquilles en scheermessen’, omschrijft Van Zomeren. „Als een zeevrucht, een beetje zoet.’’
Hij serveert het vlees in kleine porties die op verschillende manieren zijn bereid. Rauw, maar ook gebakken.
Exclusief is de vlezige schelp ook: een kilo zeepiemel doet al snel vijftig euro.
bron: AD
Zeepiemel: exclusieve delicatesse
ROTTERDAM - Flauw, plat en een geheide prikkel voor de lachspieren: de geoduck. Zijn bijnaam luidt: zeepiemel.
Van Zomerens geoduck weegt ruim een kilo.
Of, zoals chef-kok Marcel van Zomeren van restaurant In den Rustwat droogjes zegt over de zeeschelp met langgerekt uitgroeisel: „De vorm roept nogal wat hilariteit op. Zeker bij de dames.’’
De geoduck is een zeevrucht die voorkomt in de koude wateren rond Alaska en Canada. „Duikers oogsten de schelpen op ongeveer een meter onder het zand met behulp van een soort stofzuigertjes,’’ legt hij uit.
De restauranteigenaar serveerde gisteren voor het eerst - voor zover hij kon nagaan - verse geoduck in Nederland. „Liefhebbers hebben er meer dan vijftien jaar voor geknokt om het ding hierheen te krijgen.’’
Qua smaak zit de zeevrucht ’ergens tussen coquilles en scheermessen’, omschrijft Van Zomeren. „Als een zeevrucht, een beetje zoet.’’
Hij serveert het vlees in kleine porties die op verschillende manieren zijn bereid. Rauw, maar ook gebakken.
Exclusief is de vlezige schelp ook: een kilo zeepiemel doet al snel vijftig euro.
bron: AD
Er vallen geen appels onder de perenboom
Zeepiemel
had heb bij van As ff gezien in Amsterdam.
Moet bijzonder lekker zijn.
Okura in amsterdam heeft ze allemaal gekocht volgens mij.
Zal misschien nog wel meer in de handel komen
Moet bijzonder lekker zijn.
Okura in amsterdam heeft ze allemaal gekocht volgens mij.
Zal misschien nog wel meer in de handel komen
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Zeepiemel of Geoduck

Kon het ook niet laten!!!!
Gr Edwin
Tell me what you eat and i will tell you what you are!