Saisonnier
Saisonnier
Via verschillende websites en dit forum heb ik kennis gemaakt met de saisonnier en P&D. Iedereen hier is erg enthousiast over deze bladen. Ze zien er op de site dan ook prachtig uit. Ook de recepten die ik via restaurantsite heb gezien spreken me erg aan. Vraag is echter of deze bladen voor een fanatieke hobbykok ook aantrekkelijk zijn om aan te schaffen. Hebben jullie hier een mening over, of is het gewoon een kwestie van uitproberen?
Grtz,
Anoesjka
Grtz,
Anoesjka
Geniet van het leven, het duurt maar even.
Hallo Anoesjka,
Ik ben ook zo'n fanatieke hobbykok, en heb ook een tijdje de Culinaire Saissonier gehad. Er staan mooi recepten in, maar er staat ook veel horeca-nieuws en reclameverhalen van restaurants in. Door dat laatste koop ik heb alleen nu nog in de winkel als er interessante recepten in staan.
Maar het is wel een probleem voor fanatieke hobbykoks om een leuk blad te hebben, het is of gericht op de horeca of op (hippe) vrouwen (zoals de Tip en Elle). Ik heb ook toen ik in de VS zat leuke bladen gelezen, maar daar kan je helaas in NL geen abonnement op nemen. Heeft iemand nog andere tips?
Ik ben ook zo'n fanatieke hobbykok, en heb ook een tijdje de Culinaire Saissonier gehad. Er staan mooi recepten in, maar er staat ook veel horeca-nieuws en reclameverhalen van restaurants in. Door dat laatste koop ik heb alleen nu nog in de winkel als er interessante recepten in staan.
Maar het is wel een probleem voor fanatieke hobbykoks om een leuk blad te hebben, het is of gericht op de horeca of op (hippe) vrouwen (zoals de Tip en Elle). Ik heb ook toen ik in de VS zat leuke bladen gelezen, maar daar kan je helaas in NL geen abonnement op nemen. Heeft iemand nog andere tips?
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
@Maurits: in welke boekhandel koop jij die bladen? Ik heb ze nog niet kunnen ontdekken. Heb je Delicious al geprobeerd? Ik vond met name de eerste paar nummers de moeite waard.
@ Terry: je hebt natuurlijk gelijk dat ik het uit moet proberen. De vraag is eigenlijk meer of de recepten die erin staan haalbaar zijn voor de thuiskok, met betrekking tot aanschaf van de ingredienten en benodigde technieken. Zijn de ingredienten niet alleen bij de groothandel verkrijgbaar bijvoorbeeld? Zijn de apparaten die je gebruiken moet redelijk universeel en is het niet alleen maar zeer ingewikkelde receptuur? Een uitdaging hou ik van, van mislukkingen leer je, maar ik vind het wel leuk als er nog een paar recepten instaan die me in een keer lukken
Grtz,
Anoesjka
@ Terry: je hebt natuurlijk gelijk dat ik het uit moet proberen. De vraag is eigenlijk meer of de recepten die erin staan haalbaar zijn voor de thuiskok, met betrekking tot aanschaf van de ingredienten en benodigde technieken. Zijn de ingredienten niet alleen bij de groothandel verkrijgbaar bijvoorbeeld? Zijn de apparaten die je gebruiken moet redelijk universeel en is het niet alleen maar zeer ingewikkelde receptuur? Een uitdaging hou ik van, van mislukkingen leer je, maar ik vind het wel leuk als er nog een paar recepten instaan die me in een keer lukken

Grtz,
Anoesjka
Geniet van het leven, het duurt maar even.
Ik koop de bladen eigenlijk altijd bij grote AKO's. En nee, Delicious heb ik nog niet uitgeprobeerd. Ik zal er snel een blik op werpen!
....Recepten uit horeca bladen zijn prima thuis te koken. Soms is er wel eens iets dat vraagt om speciale keukenapparateur zoals een vacuumeermachine of een salamander. Maar een creatieve thuiskok kan daar altijd zelf wat op verzinnen. Wat betreft de producten, er zijn genoeg specialistische winkels waar alles te krijgen is en de rest is via internet te bestellen (zoals de texturas van el bulli).
....Recepten uit horeca bladen zijn prima thuis te koken. Soms is er wel eens iets dat vraagt om speciale keukenapparateur zoals een vacuumeermachine of een salamander. Maar een creatieve thuiskok kan daar altijd zelf wat op verzinnen. Wat betreft de producten, er zijn genoeg specialistische winkels waar alles te krijgen is en de rest is via internet te bestellen (zoals de texturas van el bulli).
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Er zijn toch vele producten die bij ons in de directe omgeving niet te vinden zijn hoor. Gedurende mijn vrije dagen gebeurt het geregeld dat ik thuis aan de slag ga. Dan voelt het ook een beetje aan als een handicap, als ik niet alles kan vinden wat ik zoek. Denk maar aan een mooi stuk vlees, vindt dat maar is in de winkel. De beste kwaliteit gaat altijd eerst naar de betere horecazaak, de rest naar de winkelindustrie. Natuurlijk vindt ik er altijd wel wat op. Maar het zou wel fijn zijn als je thuis een keertje met zwezerikken, truffel, caviaar etc. kunt werken. Misschien dat er wat meer gespecialiseerde winkels moeten komen.
Ja, Emiel je slaat eigenlijk de spijker wel op zijn kop; 'in de directe omgeving' is het vaak lastig en er moeten idd meer speciaalzaken komen! Maar weet je wat het probleem is, veel NL'ers willen helemaal niet van die goede of speciale producten maar willen voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Het feit alleen al dat de kiloknaller bestaat.......
When there's smoke, there's flavor (Colgin)
Klopt helemaal wat je zegt Maurits, de meeste nederlanders hebben geen geld over voor goede producten. Bovendien is bij een heel groot gedeelte de smaakvervlakking opgetreden; jammer maar helaas. Gelukkig zijn er nog genoeg mensen die eerlijke producten wel weten te waarderen. Haha, en al zou er maar in elke stad een mooie speciaalzaak zitten!
Geniet van het leven, het duurt maar even.
-
- Berichten: 34
- Lid geworden op: 17 mei 2007, 15:35
- Locatie: Den Bosch
Ik heb vandaag mijn Culinaire Saissonier zomeruitgave ontvangen.
Dit is mijn eerste exemplaar en het viel me wel al op dat er gerechten in staan die je zelfs als hobbykok relatief eenvoudig kunt bereiden. Dat is voor mij als hobbykok natuurlijk ook erg belangrijk. Verder ook een aantal leuke wetenswaardigheden. Tot nu toe dus een tevreden lezer.
Dit is mijn eerste exemplaar en het viel me wel al op dat er gerechten in staan die je zelfs als hobbykok relatief eenvoudig kunt bereiden. Dat is voor mij als hobbykok natuurlijk ook erg belangrijk. Verder ook een aantal leuke wetenswaardigheden. Tot nu toe dus een tevreden lezer.
-
- Berichten: 16
- Lid geworden op: 20 nov 2006, 23:31
- Locatie: Zwijndrecht België
De Culinaire Saissonier vind ik echt de top, veel lekkere recepten, niet allemaal uit te voeren door een hobbykok omdat soms specifieke toestellen worden gebruikt maar met wat ervaring kan je deze toch benaderen. Anderzijds zijn er ook de iedeeën voor bordschikking ed. Wat ook niet te onderschatten is zijn de verschillende artikels over restaurants en vele producten die in de keuken kunnen worden gebruikt, let wel, er zijn er verschillende bij die dienen als reclame en dan ook met het bekende korreltje zout moeten worden genomen.Linnen broek schreef:Ik heb vandaag mijn Culinaire Saissonier zomeruitgave ontvangen.
Dit is mijn eerste exemplaar en het viel me wel al op dat er gerechten in staan die je zelfs als hobbykok relatief eenvoudig kunt bereiden. Dat is voor mij als hobbykok natuurlijk ook erg belangrijk. Verder ook een aantal leuke wetenswaardigheden. Tot nu toe dus een tevreden lezer.
Ik zou heel graag bij groothandels als Hanos te Antwerpen inkopen doen maar als hobbykok ben je daar niet welkom:-( Bij Chocolat World is het dan weer geen probleem.
Ik heb inmiddels de eerste binnen, het zomernummer. Ik vind het een erg mooi blad!
Ook heb ik P&D nummer 5 binnen, dat is helemaal een geweldig blad. In beide staan recepten waar je als hobbykok wel mee uit de voeten kan, af en toe een beetje aangepast misschien, maar ik denk dat het moet kunnen!
Tot nu toe een goede keuze!
Ook heb ik P&D nummer 5 binnen, dat is helemaal een geweldig blad. In beide staan recepten waar je als hobbykok wel mee uit de voeten kan, af en toe een beetje aangepast misschien, maar ik denk dat het moet kunnen!
Tot nu toe een goede keuze!
Geniet van het leven, het duurt maar even.
Re: Saisonnier
Iemand een idee waar ik P&D nummer 1,2, 3 en 5 kan krijgen? dan heb ik de verzameling compleet 

Re: Saisonnier
ik denk wel dat je nummer 2 en 3 kan bestellen.. nummer 1 en 5 zijn uitverkocht.Jelle schreef:Iemand een idee waar ik P&D nummer 1,2, 3 en 5 kan krijgen? dan heb ik de verzameling compleet

hiervoor kan je het beste even bellen ( 0032 33801700), en paul een abonnentskaartje invullen gaat het meestal wel goed.
Re: Saisonnier
hallo iedereen.
ik ben laatst lid geworden van P&D ik vroeg me af waneer deel 14 uit komt weet iemand dat??
ik hoor het graag
groeten kevin
ik ben laatst lid geworden van P&D ik vroeg me af waneer deel 14 uit komt weet iemand dat??
ik hoor het graag
groeten kevin
Re: Saisonnier
weet het eigenlijk niet. Heb wel een voorkant ingestuurd. Dus als er een 14 met suikerklontjes komt, is die van mij geweest... 

"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Saisonnier
oke alvast bedankt 14 in suikerklontjes ik zal er naar uitkijken
Re: Saisonnier


"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
- Cees Timmerman
- Berichten: 933
- Lid geworden op: 29 okt 2007, 18:29
- Locatie: Dordrecht
- Contacteer:
Re: Saisonnier
Er ligt een grote carrière voor jouw in het verschiet Leo in de grafische wereld
Geinig dat ie geplaatst is.

Re: Saisonnier
Hoe doe je mee?Leo schreef:weet het eigenlijk niet. Heb wel een voorkant ingestuurd. Dus als er een 14 met suikerklontjes komt, is die van mij geweest...
Re: Saisonnier
ik weet niet of het nog steeds kan. Anders moet je uitgave 13 bekijken, daar stond de "uitnodiging" in .
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Saisonnier
Haha net terug van vakantie en de p&d lag klaar...met Leo genoemd...Goed gedaan 

Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Saisonnier
euhm..hoe kan ik mij lid maken van dat magazine? want ik zie het nergens op de site..?
Re: Saisonnier
Culinaire Saisonnier
Picardielaan 22
B-2970 Schilde
Tel 0032 3 380 17 00
Fax 0032 3 380 17 10
info@saisonnier.net
Picardielaan 22
B-2970 Schilde
Tel 0032 3 380 17 00
Fax 0032 3 380 17 10
info@saisonnier.net
Re: Saisonnier
thanks!
Re: Saisonnier
het kan nog steeds..Leo schreef:ik weet niet of het nog steeds kan. Anders moet je uitgave 13 bekijken, daar stond de "uitnodiging" in .

Re: Saisonnier
Krijg net de nieuwe patisserie en desserts binnen...cover nu bedacht door onze eigen Patrick Visser!

wil je ook een shot wagen voor nummer 16 ? norbert@saisonnier.net of kijk op pagina 1816 (uitgave 15)
wil je ook een shot wagen voor nummer 16 ? norbert@saisonnier.net of kijk op pagina 1816 (uitgave 15)
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl
www.koksforum.nl
Re: Saisonnier
Koksforum is goed bezig als ontwerpers van de cover van P&D...
ga zo door, zou ik zeggen
ga zo door, zou ik zeggen
Re: Saisonnier
Hartstikke goed . Patrick...Top!!
Ik zelf heb nog niks ingestuurd....wil ik wel gaan doen natuurlijk...en wie weet.
Ik zelf heb nog niks ingestuurd....wil ik wel gaan doen natuurlijk...en wie weet.
Volg me op Twitter: http://twitter.com/CeesCook
Re: Saisonnier
lijkt mij dat het tijd wordt voor een nieuwe topic ipv saisonnier
het grote "wie heeft welke magazinecover gemaakt" topic, cheers
het grote "wie heeft welke magazinecover gemaakt" topic, cheers