FNV start nieuwe fase cao-oorlog

Vind hier alle informatie met betrekking tot HACCP, CAO, wetgeving e.d.
Pascal
Berichten: 112
Lid geworden op: 27 sep 2005, 21:17
Locatie: Maastricht

FNV start nieuwe fase cao-oorlog

Bericht door Pascal » 17 jan 2006, 13:07

De FNV Horecabond heeft maandag een nieuwe stap gezet in zijn strijd tegen de 'minimum-cao' die vakbond De Unie deze zomer afsloot met werkgeversorganisatie Koninklijk Horeca Nederland (KHN). De FNV-bond spant tegen Castellum Novum Hilversum, bekend onder de naam restaurant Anna’s Hoeve te Hilversum, een kort geding aan.

KHN en De Unie spraken in het collectieve arbeidscontract af dat cafés en restaurants ingeroosterde medewerkers niet langer loon hoeven te betalen als blijkt dat er toch geen werk is. Volgens de FNV Horecabond is dit ‘volledig in tegenspraak met maatstaven van redelijkheid, billijkheid en goed werkgeverschap’.

Zeer tegen de wil van de FNV-bond sloot KHN deze zomer een nieuwe cao met De Unie, die nauwelijks leden telt in de horeca. Deze cao betekent volgens de FNV Horecabond op 25 punten een verslechtering voor het personeel. Door de geringe actiebereidheid onder horecamedewerkers lukt het de bond echter moeilijk om te protesteren tegen de nieuwe CAO.

FNV laat weten dat het kort geding woensdag 18 januari om 09.30 dient bij de rechtbank Amsterdam, locatie Hilversum. In het kort geding wordt Castellum Novum Hilversum gedagvaard omdat het bedrijf volgens de vakbond ‘met artikel 12 van de horeca-cao in de hand onder zijn financiële probeert uit te komen’.

De bedrijfsleider van Castellum Novum wil niet reageren en verwijst naar directeur-eigenaar Rodenburg die morgen (dinsdag 17 januari, red.) voor commentaar bereikbaar is.
I'd like mornings better if they started later

Plaats reactie