sous-vide

Vind hier alle informatie met betrekking tot HACCP, CAO, wetgeving e.d.
Plaats reactie
ralph geerts

sous-vide

Bericht door ralph geerts » 05 sep 2006, 16:42

mijn vriendin moet voor school een opdracht maken voor een instellings keuken die van ontkoppeld naar sous-vide gaat. heeft iemand mischien informatie over het gebruik van sous-vide in grootkeukens ?

alvast bedankt

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 05 sep 2006, 16:50

Wat wil ze precies weten, ik heb het veel gebruikt in het verpleeghuis waar ik heb gewerkt. Al wordt het tegenwoordig zelden gebruikt, aangezien het niet meer zo handig is. Het is een mooie manier om dingen in hun eigen vocht te garen. Echter het blijft een grootkeuken, en je kunt wel 300 zakjes zalm vacumeren. Dat kost een hoop tijd, en dan moet je ook nog eens tijdens het portioneren elk zakje open knippen.
Maar euhm, ik heb hier nog wel dat svh leerboek. Kan wel wat pagina's inscannen voor dr.

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 05 sep 2006, 16:59

is er daar een speciaal svh boek van dan ? heb je de naam van dat boek ?

Pieter
Berichten: 745
Lid geworden op: 14 jan 2006, 20:30
Locatie: Den Haag

Bericht door Pieter » 05 sep 2006, 17:09

Nee staat in het keukentechnieken boek onder kooktechnieken. Daarnaast staat er bij materiaal ook geloof ik nog een stukje over sous-vide. Was laatst leuk aan het bladeren i.v.m. Chaud-froid :)

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 05 sep 2006, 17:19

oke heb ik hier ook staan

Leo
Forum Chef
Berichten: 4321
Lid geworden op: 20 aug 2004, 11:42
Locatie: Gorinchem
Contacteer:

Bericht door Leo » 05 sep 2006, 22:43

wat doe je vriendin voor opleiding?
"ein Gericht kann immer nur so gut sein, wie es seine Grundprodukte sind" R.Speth
www.koksforum.nl

ralph geerts

Bericht door ralph geerts » 06 sep 2006, 00:03

facilitie hbo

Plaats reactie