Experiment kruimige of vastkokende aardappel

Doel:
Aantonen of je kruimige of vastkokende aardappels hebt.

Benodigdheden:
Een grote schaal
Keuken zout
Kookpan
Zowel kruimige als vastkokende aardappels

Methode:
Los 200g zout op in 2.2 liter water en doe dit in de grote schaal. Was de aardappels en voeg van beide soorten aan het zoute water toe (als beide soorten zinken moet je wat meer zout toevoegen - als beide soorten drijven moet je wat meer koud water toevoegen ).

Resultaat:
Als de zout consentratie precies goed is, drijft de vastkokende aardappel terwijl de kruimige aardappel zinkt.

Conclusie:
Vastkokende en kruimige aardappels verschillen in dichtheid omdat de kruimige aardappel meer zetmeel bevat.

Ontvang jij de gratis Kokswereld nieuwsbrief al? Schrijf je snel in!

Naam

E-mail

Meer experimenten

Zetmeel in aardappel

Lage temperatuur garen

Koolstofdioxide en koken

Stoffen aantonen

Zelf maken van ...

Gastronomie
Tools
Restaurantgidsen
Kokswereld partners

Nice to Meat
meat is art

CHEF®
making more possible

Rungis
enthousiast over groenten

Debic
room voor dé professional

Passie4Hospitality
onze passie is uw kracht!

BIOdisposables.shop
duurzame disposables

Cooking & Consultancy
uw partner voor topkoks!

Vier het Seizoen
inspiratie voor chef-koks

Schmidt Zeevis Rotterdam
alleen de beste vis

Gastvrij Rotterdam
23 t/m 25 september 2019

Werken in de horeca
top vacatures in de horeca